22. huhtikuuta 2020

Isoäidin pitsiliina

Ihailin kerran teininä Tampereella asuneen isoäitini virkkaamaa liinaa. Kekseliäänä ihmisenä mamma ehdotti, että voisin virkata mallista samanlaisen. Sopivaa lankaa ei sattunut olemaan, joten hyppäsimme trollikkaan ja haimme hienoa kuparinväristä kimaltavaa lankaa. Käsitöistä innostuneelle 12-13 -vuotiaalle tämä oli mieleenpainuva tapahtuma ja muistan kotiin palatessani tyytyväisenä esitelleeni liinaa äidille.

Isoäiti oli ahkera martta ja muistelen, että liinan ohje tai ainakin malli olisi tullut sitä kautta.

Kuvan liina on virkattu puuvillalangasta ja sen läpimitta on 37 cm. En muista tarkemmin mitä lanka on ollut, mutta paksumpaa se on kuin esim. Novitan Cotton mercerized, johon suositellaan 1,5 - 2 koukkua.




4 kommenttia :

  1. Se oli hieno liina! Minäkin sain jonkun metallihohtoisen langan, en enää muista oliko se tuliainen vai olinko mukana trollikkaretkellä. Säästelin lankaa pitkään ennenkuin raaskin käyttää sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mammahan se langan laittoi tuliaisiksi sinullekin.<3

      Poista
  2. Kiitos tästä! Etsin netistä inspiraatiota liinan virkkaukseen, ja virkkasin liinan tämän kuvan pohjalta :)
    Käytin Bonnie-merkkistä puuvillalankaa ja koon 3,5 koukkua, valmiin liinan halkaisija on 44cm. Kolmessa illassa taisi valmistua, ei mikään erityisen suuritöinen.

    Tässä kuva:
    https://i.ibb.co/ZL8RNNp/liina.jpg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että sait virkattua liinan pelkän mallin mukaan. Laitoit vielä omasta kädentyöstäsi kuvankin, kiitos. Kivan iso liinasta tuli Bonnie-langasta.

      Poista

Blogitekstisuositukset

Hattu no 2, virkkauskokeiluja

Gjestalin 8/4 Baby Bomull -lankaa oli vielä runsaasti jäljellä ja sain virkattua siitä toisenkin hatun. Suunnitelmana on virkata saman malli...